De Voorzitter

 

 

Beste Vrienden Yachtman,


Van harte welkom in Nieuwpoort, stad met 3 jachtclubs: de KYCN, WSKLum en VVW.Nieuwpoort
Deze 3 jachtclubs stellen samen meer dan 1800 ligplaatsen ter beschikking van de pleziervaart. Nieuwpoort is hiermee de grootste plezierhaven van Noord Europa, ook één van de grootste van Europa. Dankzij deze 3 clubs is de watersport niet meer weg te denken uit het toeristisch beeld van Nieuwpoort.

Welkom, heel in het speciaal in onze club de KYCN.
Deze is op één na (RYCO) de oudste jachtclub van het land.
In 1933 werd de KYCN officieel erkend door de Koninklijke Belgische Federatie van Yachting. Dankzij de hulp van vrienden, leden en van mecenassen is de KYCN nu uitgegroeid tot één van de belangrijke zeilclubs in het land.

Een belangrijke stap in de geschiedenis van onze club is de verhuis in 1971 naar de nieuwe gebouwen op het schiereiland De Kromme Hoek. Daar werd, dankzij Commodore Orban, het actuele clubhuis opgetrokken.
Het is één van de mooiste clubhuizen aan de Noordzee en werd officieel ingehuldigd door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Albert.
In de laatste jaren heeft de club heel wat investeringen gedaan. De haven werd uitgebreid, de site werd vernieuwd en het clubhuis werd gemoderniseerd. In 2012 werd het sanitaire blok volledig gerenoveerd.

Ook op sportief gebied heeft onze club haar strepen verdiend.
Verschillende wereldkampioenschappen werden er georganiseerd, o.a. het wereldkampioenschap 420, Quarter Ton Cup, de Three Quarter Ton Cup en de One Ton Club. Naast dit werden nog verschillende andere Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen georganiseerd. In 2008 was de Laserklasse te gast voor de organisatie van het Jeugd Europees Kampioenschap en in 2011 was het de beurt een de 420- en de 470 klasse voor hun Jeugd Europese Kampioenschappen. In 2012 werd het Wereldkampioenschap Splash georganiseerd. 2012 was ook het jaar van het EC Laser Youth met 457 deelnemers uit 33 landen van over gans de wereld.

Laat mij toe hier, al de Past-Voorzitters met hun respectievelijke bestuurders en medewerkers te bedanken voor de inzet die zij betuigden om van de KYCN een club te maken waar hij nu staat.
De uitbreidings- en renovatiewerken die de club in de volgende jaren nog zal ondergaan zijn de beste garantie voor de toekomst.

De Commodore,
Baudouin Meyhui