Nieuwpoort Channel Race van 9 tot 15 juli 2017

Nieuwpoort Channel Race 2017

Geannuleerd wegens gebrek aan inschrijvingen en interesse 

Vandaag, maandag 19 juni 2017, op minder dan drie weken van de start, heeft het organiserend comité van de Nieuwpoort Channel Race, de moeilijke beslissing genomen om de editie 2017 af te gelasten wegens een gebrek aan inschrijvingen en interesse.

De KYCN laat zeker en vast het idee niet los om een groot event te organiseren in België rond een offshore race voor zeiljachten vanaf 2018. Aarzel niet om jullie ideeën en wensen hierrond door te geven via: info@kycn.be

Wij zien jullie graag terug op het water en wensen jullie een mooi zeilseizoen 2017!

NIEUW


Na 10 jaar alleen aan het roer te hebben gestaan van de Nieuwpoort Channel Race, omringd door een trouw team van race officers, heeft Michaël Delatte beslist om dit project door te geven aan de KYCN, de club die sinds het begin gastclub was voor dit evenement. Een nieuwe équipe staat klaar om de organisatie over te nemen en om zo deze regatta verder als een vaste waarde op de zeezeilkalender te behouden.

Michaël blijft nog gedurende enkele jaren deel uit maken van de organisatie voor het sportieve aspect en om de wijzigingen die in 2017 zullen doorgevoerd worden, te ondersteunen.

Zonder te willen afwijken van het basisidee van de wedstrijd zal het parcours in 2017 (en de volgende jaren) ingekort worden tot ongeveer 450 mijl. Het parcours zal de zeilers van Nieuwpoort naar het eiland Wight brengen om dan via de Saint-Marcouf eilanden terug naar Nieuwpoort te varen. Pittig détail: de skippers zullen zelf bepalen of ze het parcours in wijzers zin varen of tegen. Deze beslissing zal genomen worden bij stemming tijdens de briefing... Ronden we eerst Saint-Marcouf of eerst Wight? De keuze voor het ronden van Wight blijft behouden.

Alle 84 skippers die ooit de start genomen hebben van minstens één Nieuwpoort Channel Race zullen via mail bevraagd worden naar hun opmerkingen, wensen, voorstellen,... Vanaf 2018 zal met de constructieve voorstellen rekening gehouden worden bij de organisatie.

De nieuwe équipe wil een frisse wind laten waaien en zo verzekeren dat deze wedstrijd zeker nog 10 jaar of liefst langer op de wedstrijdkalender blijft staan.

Afspraak op zondag 9 juli 2017 in de KYCN voor de start van de 11de editie.