Clubfeest 2021

De datum stond al lang met stip in onze agenda gemarkeerd: het jaarlijkse feest van de KYCN. 

Dit jaar was nog specialer dan andere jaren. We vierden namelijk het 50-jarig bestaan van het Clubhuis op de Kromme Hoek. 

Vanaf zonsopkomst ontstond veel bedrijvigheid in de haven. 

Het werd een korte nacht voor Hugues Van Oost (coördinator van het Clubfeest), om de laatste details te organiseren.

Na het decoreren van de tent, na het ophangen van de ballonnen én uiteindelijk, het optuigen van de Laser Vago’s, kon het startsein gegeven worden voor de eerste activiteit. 

Slipway

De afspraken aan de Slipway om deel te nemen aan de eerste editie van de KYCN Match Race begonnen vroeg. Manches werden gevaren op de Laser Vago’s tussen vader en dochters, moeders en zonen, tantes en nonkels,… Degenen die strandden in de voorrondes hadden het geluk zo deel te mogen nemen aan de talrijke andere activiteiten die werden georganiseerd. De pontonkapiteins hadden alweer hun uiterste best gedaan om ons van activiteiten voor alle leeftijden te voorzien. 

 

De nautische rommelmarkt was alweer een ongeloofelijk succes dankzij de verkoop van unieke stukken. De blije gezichten van de bezoekers waren het bewijs van de schitterende organisatie. 

Om wat op krachten te komen, werden ’s middags heerlijke gerechtjes gebakken door Matthias op zijn welbekende OFYR met op de achtergrond de swingende tonen van het jazzorkest. 

Dankzij deze perfecte middagpauze, konden we allen een recordpoging meertouw werpen aanvatten. Het record zal dan niet gebroken zijn, talrijke andere records wel… 

 

De vernieuwde petanque banen waren de plaats voor de mooie petanque-competitie. Zoals steeds zorgde deze voor gezellige taferelen. Vergeet ook zeker niet de Peddel-activiteit, zelfs de hondjes waren enthousiast om hieraan deel te nemen.

En dan… de Quiz. Elk jaar opnieuw overtreffen de organisatoren zichzelf met de vragenlijsten. Ook dit jaar waren de vragen niet de gemakkelijkste.. Vooral de foto-ronde met de kinderfoto’s van de leden van de Raad van Bestuur bleek ingewikkeld. Hopelijk hebben jullie er een aantal kunnen herkennen. 

 

De zon straalde de hele dag.. vooraleer de zon onderging en plaats maakte voor de discolampen, was het tijd voor het officiële gedeelte van deze Clubdag. De toespraak van de zichtbaar ontzettend fiere Commodore, waar twee uitzonderlijke leden werden geëerd (Françoise Gillès en Sabine Decorte), eindigde met een verassing van formaat. De militaire groet door de NH-90 helikopter! Spectaculair en ontroerend is een understatement. 

 

Ivan Orban zorgde met een prachtige film voor een herinneringsmoment aan die dag, 50 jaar geleden, waar zijn vader Paul Orban het Clubhuis inhuldigde met toenmalig Prins Albert. Bekijk de video hieronder opnieuw, en geniet. 

Hierna verhuisde het feestje naar de feesttent. De drankkaarten verkoop liep zo vlot dat we rond 20 uur al door de voorraad drankkaarten heen waren en we er samen met Isabelle vlug nog wat bijgedrukt hebben.
Na een lekkere BBQ waagde iedereen zich, van ontzettend jong tot een beetje oud, zich op de dansvloer. De MG-brothers openden de dansvloer samen met de zingende Commodore, waarna DJ Lafosse zijn stage opende met Le Connemara. Ambiance verzekerd! 

 

Deze zonovergoten blije Clubdag is gegrift in het geheugen van de leden van de KYCN en van Kromme Hoek. Schitterend. Na de lange covid-stilte hebben we weer van ons laten horen en hoe! 

 

Dank U wel aan het secretariaat, Hugues, alle organisatoren van activiteiten en aan onze jeugd! 

 

Deze dag is het bewijs dat via de jeugd, de solidariteit en de sport alles waargemaakt kan worden. We zijn fier lid te zijn van de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort.

 

Bekijk de foto’s van deze prachtige dag hier

Deel deze link