KYCN Match Race Cup

Op Zaterdag 18 september tijdens het KYCN feest ging de eerste editie van de KYCN Match Race Cup door! Een prachtige dag van wedstrijden Laser Vago VS Laser Vago in de havengeul. Verslag van medeorganisator Xavier Van Oost.

 

De deadline voor de inschrijvingen aan de KYCN Match Race Cup was donderdag 16 september. Voor de eerste editie overstegen het aantal inschrijvingen al onze verwachtingen, 20 teams schreven zich in, waaronder 16 intergenerationele teams!

Om al deze teams minstens 3 manches te kunnen laten zeilen, begonnen we vanaf 9u s ’ochtends met de eerste poule van 4, nog niet helemaal wakkere, teams! Tot 14u kwam ieder uur een andere poule van 4 teams zich tegen elkaar opmeten op het parcours in de havengeul naast de Kromme Hoek. We zagen prachtige manoeuvres, een nipt ontweken botsing met zandbaggerboot Rio, al dan niet geweigerde voorrangen en vooral heel veel blije gezichten!

Na 14u begon het echte werk voor de 1ste en 2de van iedere poule met de 8ste finales, kwartfinales, halve finales en finale! De spanning was te snijden tijdens deze knock-out fase waar een verlies onherroepelijk leed tot een uitschakeling. In de finale namen “Les lurons” het op tegen “Passetoutgrain”. Net voor de laatste rak haalde “les Lurons” “Passetoutgrain” in aan de boei, maar viel vervolgens in een zone met minder wind waardoor team “Passetoutgrain” zich als eerste winnaar van de KYCN Match Race Cup heeft kunnen kronen! Proficiat aan hen, en aan alle deelnemers! We hopen jullie nog talrijker terug te zien volgend jaar!

Foto's in de fotogallerij van de ledenzone - courtesy of Gerhard Batur en Frederic Winnock

Deel deze link