Nieuwsbrief Havenwerken

Het tijdstip waarop de werken zullen starten komt steeds dichterbij, en bij ons groeit het enthousiasme dat het project uit zijn startblokken zal schieten! Dit najaar gaan de grote infrastructuurwerken in onze haven van start gaan. Dit gebeurt in samenwerking met het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Zij nemen voor hun rekening de vernieuwing van alle hoofdsteigers, buispalen, loopbruggen en landhoofden. 

 

De KYCN investeert op haar beurt in een groot deel nieuwe catways (dat ons toe laat in de toekomst grotere boten te kunnen verwelkomen in onze haven) of een grondige renovatie van bestaande catways, een nieuw water -en elektriciteitsnetwerk op de steigers, nieuwe signalisatie, een grondige upgrade van het havenmeesterkantoor, een nieuw wifi-systeem en enkele andere diverse aanpassingen aan bestaande infrastructuur. 

 

We zullen er uiteraard alles aan doen de haven terug ter beschikking te stellen van onze leden tegen eind maart 2022!

 

Ondertussen zijn bijna alle leveranciers gekend en werken we volop in samenwerking met MDK aan een strakke planning met weliswaar voldoende marge inbegrepen indien het weer werken verhinderd. Een eerste cruciale fase in de werken zal oktober zijn wanneer wij de volledige haven moeten ontmantelen. Alle nutsleidingen, wifi-systemen, water -en elektriciteitspalen maar vooral ook alle catways moeten verwijderd en gestockeerd worden. Een helse logistieke uitdaging voor de club maar gelukkig kunnen we rekenen op een sterk team die ons zal komen versterken! 

 

Wij zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van de evolutie van de werken via deze weg en via de Nieuwpoortbank. 

 

Mochten jullie nog vragen hebben betreffende de werken of indien jullie de plannen willen bezichtigen zijn jullie altijd welkom in het secretariaat!

 

Hugues Van Oost

Project Manager Nieuwe Haven

Deel deze link