Belgisch kampioenschap J 80

Tijdens het weekend van 4 en 5 september, ging het Belgisch kampioenschap J 80 door in de KYCN. 18 boten hebben zich verzameld op de startlijn, proficiat aan team Eos die het kampioenschap heeft gewonnen, gevolgd door Sea Jou 2 en Jaja! Verslag van Mike Van Meel!

Ils sont venus, ils sont tous là dès qu’ils ont entendu ce cri là (tot daar Charles Aznavour) le briefing J80 aura lieu au secrétariat a a a.

Aan de start: achttien J80, de Free Dolphin als juryboot en de RESCUE 1 van de KYCN om de boeien uit te zetten. Veel wind en hoge  golven zorgden voor mooie wedstrijdbeelden (zie BATUR en Jojo NAVARRO). 10, 5, 1, start, ze zijn allen vertrokken, “BON DEPART” klonk telkens door de VHF. De eerste dag werden 3 racen met telkens 3 ronden afgelegd en de tweede 4 van 2 ronden. De weersomstandigheden van zondag waren bijna identiek alhoewel de golven een paar cm hadden afgenomen en de wind de 2de dag niet alleen wat afnam maar ook tijdens de regatta teveel draaide zodat de boeienleggers de handen wel vol hadden om deze te verleggen op aanwijzing van de wedstrijdleiding. Hun armen waren ’s avonds wat langer dan de dag voordien maar dat stelde blijkbaar geen probleem bij het drinken van de frisse pintjes in de CLUB DES JEUNES waar het even wachten was op de uitslag.

Onder luid applaus werden de prijzen toegekend. Proficiat aan allen, de KYCN als thuishaven, Luc voor de organisatie, onze 2 juryleden, Mike,Yvon en Michel onze boeienleggers met lange armen, Xavier, Caroline en Martine voor de veelvuldige administratieve en logistieke taken, Kapitein Hubert voor zijn ter beschikkingstelling van zijn boot Free Dolphin aan de wedstrijdleiding en jullie uiteraard: de deelnemers. Ik hoop jullie allen in 2022 enthousiast terug te zien.

Resultaten terug te vinden op deze pagina.

Pictures: courtesy of Gerhard Batur

Deel deze link