1 front voor een zeeboerderij verder in zee

Protesteren – ik doe het niet graag. Zoals jullie ondertussen weten, zoek ik graag naar constructieve oplossingen door te praten met de verschillende partijen. Aangezien we na de vele onderhandelingen nog steeds niet tot een oplossing gekomen zijn, zijn wij als Club ingegaan op het voorstel van Burgemeester Vandenbroucke om deel te nemen aan een protest-actie op 28 januari 2022. 

Samen met alle deelnemers aan de actie vormen wij 1 front om onze zee te beschermen

Wij willen onze kinderen via de KYCN Sailing Academy veilig leren zeilen. 

Wij willen onze H-Cups met de groots mogelijke parcours kunnen uittekenen. 

Wij willen dat onze bezoekers de weg naar Nieuwpoort steeds terugvinden, de contacten behouden en nieuwe mensen leren kennen. 

Wij willen onze zee. 

 

Maar wij willen ook dat onze Nieuwpoortse visserij (en de Nieuwpoortse visserijhandel) kan blijven voortbestaan en groeien. Onze Nieuwpoortse vissers verdienen meer dan ooit onze steun

 

We blijven hopen op gehoor van de Raad van State. Op 2 februari spreekt de rechter in kortgeding zich uit over het stopzetten van de werkzaamheden waarmee ze vorige week reeds zijn gestart. 

 

Een zeeboerderij van een grote keten kan ook verder in zee. 

Onze Sailing Academy kan dit niet, onze lokale vissers kunnen dit niet. 

In naam van onze Club was ik, samen met Laetitia en Erwin, aanwezig op de actie om deze waarden na te streven. De 2 andere Clubs waren ook vertegenwoordigd.

 

Baudouin Meyhui 

Commodore 

Deel deze link