J/80 Day KYCN 2023

Op zondag 14 mei ging de J/80 dag van de KYCN door, verslag van organisator Xavier Van Oost.

Het idee om een initiatiedag J/80 te organiseren hing al een tijdje in de lucht. Met dank aan 7 enthousiaste skippers die hun boten (Ninja, Jackpot, Hot J, Cool J, Jolly, Breezy & Bad Joke) ter beschikking stelden konden we het ook in grote getallen organiseren, bedankt aan hen! De beschikbare plaatsen werden vlug ingenomen en een week voor het evenement waren we volzet!

Op zondag 14 mei was het zover: op elke boot zaten 2 ervaren bemanningsleden en 3 minder ervaren die deelnamen aan de initiatie. In totaal dus 35 bemanningsleden! Na de briefing om 10u aan de Club Des Jeunes zeilden de boten uit om te oefenen op manoeuvres. De wind zat perfect voor een initiatie: 10 knopen, toenemend tot 14 knopen op het einde van de dag.

Om 13u begonnen de kleine oefenwedstrijdjes. Bedankt aan ons vrijwillig wedstrijdcomité die alles in goede banen kwam leiden: Marc, Philippe, Jean-Pierre en Jan!

De wedstrijdjes zelf waren zeer tof om te volgen: op de eerste manche kwamen 2 boten te laat, we zagen boten de boei langs de verkeerde kant rond draaien en ook nog een boot in de boei vastzitten - dat alles met de glimlach!

In de 3e en laatste manche zagen we alle teams hun ervaring van de dag al zeer mooi omzetten in de praktijk: mooie manoeuvres, close sailing, prioriteiten afdwingen... het leek plots geen oefenwedstrijd meer!

Terug in de haven genoten we nog na van een glaasje in de club, en werden de resultaten afgeroepen. Prijzen waren er niet, deelname was het belangrijkste deze keer!

 

Tot volgend jaar voor een tweede editie! Bedankt aan alle deelnemers, Lionel, Laetitia & de havenmeesters voor de logistieke steun en Batur voor de mooie foto's die je hier kan terugvinden.

Deel deze link