Picon Rally 2024

We are sailing! - Tijdens het weekend van 29-30 juni deden we de slogan die op de website van onze prachtige club staat weer volledig eer aan!

Na een korte briefing zaterdagochtend, waren het maar liefst 30 boten van de KYCN die koers zetten naar Duinkerke voor de jaarlijkse Picon Rally, onder absoluut idyllische omstandigheden.

Een goede bries en een gunstige stroming stelden de vloot in staat om de 18 zeemijlen die de Krommehoek scheiden van de Yacht Club de la Mer du Nord af te leggen met meer dan correcte snelheden! Een grote dank aan Batur.be voor het vastleggen van het vertrek van de laatste boten die zee kozen met prachtige foto's.

Eenmaal de boten afgemeerd waren, kon iedereen genieten van de zonnige middag. Sommigen gingen winkelen bij USHIP Bleu Marine of bij de stand van de SNSM die aanwezig was ter gelegenheid van het feest van de YCMN, anderen wandelden door de stad om het dorp van de Tour Voile 2024 te ontdekken, aangezien Duinkerke dit jaar de start van deze editie verwelkomt, terwijl anderen simpelweg genoten van een mooie middag aan boord, anticiperend of voorbereidend op de borrel.

De paar druppels regen die in het begin van de avond vielen, deden niets af aan het enthousiasme van de 69 deelnemers voor de "Picon Sunset" borrel die op de steiger werd geserveerd. Herontmoetingen voor sommigen, mooie ontmoetingen of ontdekkingen voor anderen, allemaal in de goede sfeer die zo kenmerkend is voor onze club! Iedereen was tevreden!

De avond ging verder in het restaurant van de YCMN waar Arnaud en zijn team ons heerlijke tournedos en mosselpotten hadden bereid. We kregen enkele welkomstwoorden van een commodore die blij was zoveel leden aanwezig te zien.

Zoals traditie is bij onze bezoeken aan Duinkerke, werd er tijdens het diner een reddingsvest verloot dat door USHIP Bleu Marine was geschonken. Dit jaar werd het gewonnen door Delta Event! Danku aan USHIP Bleu Marine!

Het was al laat toen de laatsten het restaurant verlieten. Sommigen maakten de avond desondanks langer op de muziek van "La Caravane qui sillonne – Que du vinyle" die de avond van de YCMN opluisterde!

Op zondag zetten sommigen koers iets meer naar het westen, aangezien Duinkerke slechts de eerste etappe van hun zomerse cruise was. De anderen keerden op hun eigen tempo terug naar Nieuwpoort, sommigen verkozen vroeg op te staan om van een gunstige stroming te profiteren, anderen stelden hun terugkeer uit om de start van de Figaro 3 van de Tour Voile 2024 bij te wonen, waarvan de eerste etappe van Duinkerke naar Blankenberge leidde. Het Belgische team, dat dit jaar door BEL-Yachting is ingeschreven, telt trouwens vele bekende gezichten bij de KYCN! De KYCN steunt hen in dit geweldige avontuur!

Wat een geweldig weekend! Dank aan Batur.be en Xavier (Sea Soul) voor de prachtige foto's, aan de YCMN voor hun gastvrijheid, aan Arnaud en zijn team voor het heerlijke diner (en hun flexibiliteit) en aan USHIP Bleu Marine voor het verwennen met die mooie reddingsvest!

En vooral, DANK aan alle deelnemers voor hun enthousiasme en het onderhouden van die KYCN-mentaliteit die we allemaal zo waarderen! Fijne vakantie allemaal en tot heel snel op het water!
Het blije organisatiecomité, om de woorden van onze commodore te herhalen!

We are sailing!

Deel deze link