Nieuwpoort-Oostende-Nieuwpoort 2022

Op zaterdag 13/08 ging de 2e editie door van de ONZK wedstrijd georganiseerd door de KYCN: Challenge Van De Velde Nieuwpoort-Oostende-Nieuwpoort. Een groot succes met 41 boten op de startlijn!

 

Aangenaam verrast was het wedstrijdcomité bij het afsluiten van de inschrijvingen op vrijdag 12 augustus: 41 boten en 200 deelnemers afkomstig van 9 verschillende belgische clubs haden zich ingeschreven!

 

Op zaterdag 13 augustus om 11u werd de start gegeven van de eerste manche: Nieuwpoort-Oostende. Dit was een echte challenge voor alle zeilers. Grote zones zonder wind werden afgewisseld met korte windstroken langs de kust. Goed de zee lezen was de boodschap. Uiteindelijk werd het parcours ingekort aan de Zuidstroombank om tijdige aankomst in Oostende te garanderen.

De vloot in Oostende na manche 1.

 In Oostende was de middagpauze met de hotdog + pintje weer een groot succes. Iedereen kon bijpraten over hun vele successen van deze zomer! Dank aan de Royal North Sea Yacht Club voor de goede ontvangst!

Om 16u begon de 2e manche, terugkeren naar Nieuwpoort. De wind was opgekomen naar 12-15 knopen, en liet een festival van spinnakers ontstaan. De strandgangers zullen zich de kleurrijke show van de 40 spi’s herinneren!

Op spi in manche 2. Credits Batur.be

Na aankomst konden de deelnemers genieten van de pintjes en de pastabar in de Club Des Jeunes al wachtend op de prijsuitreiking. De dochter van Gilbert Van De Velde had voor elke deelnemer een prijs voorzien! Proficiat aan de winnaars:

·        CANJOTTO – winnaar van de CR klasse

·        EOS – winnaar van de J/80 klasse

·        PICSOU  - winnaar van de IRC klasse

·        JSOIF – winnaar van de IRC Go klasse

Het volledige klassement kan hier teruggevonden worden.

Bedankt aan alle deelnemers, bedankt aan het wedstrijdcomité (Jean-Pierre, Bob, Dani, Babette, Baudouin, Lionel, Laetitia & Xavier) en tot volgend jaar!

Foto’s van Batur terug te vinden via deze link.

Jsoif winnaar in IRC Go
Deel deze link